Biologische pindakaas is lekker en gezond

Biologische pindakaas is lekker en gezond

Pindakaas is al vele jaren een favoriet broodbeleg in Nederland, maar biologische pindakaas is echter veel lekkerder en ook gezonder dan de andere soorten pindakaas. Het bestaat namelijk bijna alleen uit biologisch geteelde pinda’s, op een beetje zeezout na. Deze pinda’s zijn vol van smaak en op een verantwoorde manier geteeld. Zo eet je dus een eerlijk en ook een puur product dat ook nog eens glutenvrij is. En pinda’s bevatten veel gezonde voedingsstoffen die goed van pas komen als je een actief leven leidt en waar je je snel beter van kunt voelen.

De voedingswaarde van pindakaas

Biologische pinda’s zijn een erg belangrijke bron van vitamine E. Dit is een antioxidant die vrije radicalen afstoot. Als je gesport hebt of anders ingespannen bezig bent, kunnen je lichaamscellen beschadigen en de vrije radicalen toenemen. Antioxidanten zorgen ervoor dat deze radicalen worden afgestoten en dat je lichaamscellen zich sneller kunnen herstellen. Ook bevatten pinda’s veel onverzadigde vetten die kunnen helpen het cholesterol in je bloed te verlagen en je hormoonhuishouding op orde te brengen. Als laatste bevatten pinda’s ook veel eiwitten, een voedingsstof die sporters nodig hebben om te herstellen na een zware sessie. Eiwitten helpen de spiermassa te onderhouden en op te bouwen. Een boterham met biologische pindakaas per dag kan dus wonderen doen.

Reageren is niet mogelijk.