De 3 meest gangbare BBQ-recepten te serveren

De 3 meest gangbare BBQ-recepten te serveren

De zomer is het perfecte moment om vrienden en familie uit te nodigen en een smakelijke BBQ te organiseren! Met een eindeloze reeks leuke/ idiote activiteiten die smeken om je aandacht tijdens een barbecue avond, is lekker eten niet te vergeten. Deze recepten lijken misschien ingewikkeld, maar je kunt ze gemakkelijk in je achtertuin maken voor je gasten en het duurt maar 30 minuten. Heb je nog geen BBQ set? Het is ook mogelijk om een BBQ te bestellen. Deze recepten zijn het meest gangbaar, omdat ze gemakkelijk en snel te bereiden zijn en iedereen zal ervan houden.

Recept 1: Gemarineerde kip

Ingrediënten

  • 2 kippen (elk 3 tot 4 pond), in 8 stukken gesneden
  • Zout en peper

Barbecuesaus:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kleine uien, fijngehakt
  • 2 kopjes ketchup
  • 1/4 kopje citroensap
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel gemalen mosterd
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/8 theelepel zout
  • 1/8 theelepel hete pepersaus

Bereidingswijze

Meng de stukjes kip met zout en peper. Zet de velkant naar beneden, onbedekt, op een ingevette grillplaat op matig vuur gedurende 20 minuten.

Maak ondertussen, in een kleine sauspan, de barbecuesaus door olie op middelhoog vuur te verwarmen. Bak de fijngehakte uien tot ze zacht zijn. Roer de resterende saus ingrediënten door en breng aan de kook. Verminder het vuur en laat het 10 minuten sudderen, onbedekt.

Draai het vlees dat op de plaat is en zet de barbecuesaus erop. Grill het vlees voor 15-25 minuten lang. Plaats de saus regelmatig op het vlees.

Recept 2: BBQ-bacon burger

Ingrediënten

  • 12 bevroren uienringen
  • 2 pond gehakt
  • 1/4 theelepel knoflookzout
  • 1/4 theelepel peper
  • 6 plakjes kaas
  • 6 hamburgerbroodjes, gespleten en geroosterd
  • 1 kop barbecuesaus
  • 6 gekookte spekreepjes
  • Optionele toppings: slablaadjes, gesneden tomaat en augurken

Bereidingswijze

Bak uienringen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen het rundvlees, knoflook, zout en peper in een grote kom. Meng het licht maar grondig. Rol het vlees in de vorm van pasteitjes. En doe die op de BBQ-plaat.

Bak de burgers in een grote koekenpan voor 5-7 minuten aan elke kant op middelhoog vuur of tot een thermometer 160 ° aangeeft, voeg kaas toe tijdens de laatste minuut van het koken. Serveer de broodjes met barbecuesaus, spek, uienringen en toppings zoals gewenst.

Recept 3: Gegrilde kippenvleugels met ananassaus

Ingrediënten

  • 15 kippenvleugels
  • 2 kopjes barbecuesaus
  • 1/4 kopje ananassap
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/3 kop ingeblikte ananas brokken

Bereidingswijze

Meng de kippenvleugels en de barbecuesaus goed in een grote kom. Voeg de ananassap en het citroensap in een andere kom. Meng het goed en laat het voor 15 minuten zitten.

Verwarm ondertussen de grill met deksel op hoog vuur gedurende 10 minuten. Zet de grill op middelhoog vuur. Kook de vleugels met deksel totdat de kleur vlekkerig lichtbruin is en de schil wat vet heeft. Draai één keer tijdens het koken. Het duurt 12 tot 14 minuten.

Zet alle branders op hoog vuur. Blijf koken, onbedekt, tot de vleugels vlekkerig donkerbruin zijn, 3 tot 4 minuten. Borstel de ananas saus aan beide zijden van elke vleugel. Laat het dan nog heel even koken en serveer die vervolgens. Voeg de ananas toe aan de rest van de saus en meng goed. Serveer saus met vleugels terwijl het warm is.

Reageren is niet mogelijk.