maart 4, 2024

DC Event

dcevent.nl

5 redenen om vaker de fiets te pakken

Ben jij helemaal klaar met de lange files in de ochtend? Wij hebben de oplossing! Ga gewoon wat vaker op de fiets naar je werk. Koop een mooie fiets bij een fietswinkel in Kampen. Daar zitten namelijk heel veel voordelen aan. Lees ze hier!

Het is goed voor je gezondheid

Fietsen is erg goed voor je gezondheid. Je verbrand er namelijk calorieën mee. Als je wil afvallen is het dus verstandig om vaker de fiets te pakken. Daarnaast is het natuurlijk ook goed voor andere gezondheidsaspecten. Fietsen is beter voor de doorstroming van je bloed. Dit komt doordat je beweegt. Wanneer je dus elke dag een halfuurtje naar je werk fietst verbeter je je gezondheid. 

Fietsen maakt gelukkig

Fietsen in de buitenlucht is goed voor je. En dit niet alleen omdat je beweegt maar de vitamines die in de buitenlucht zitten zijn ook goed voor je. Je krijgt frisse lucht en daardoor zul je je fitter en gelukkiger voelen. Daarnaast maak je tijdens het fietsen endorfine aan. Dit zorgt voor een goed humeur. Ook is fietsen goed tegen de stress. Allereerst heb je natuurlijk niet te maken met de files, want hier kun je rustig langsheen fietsen. Daarnaast kun je je hoofd even lekker leegmaken na een drukke dag op kantoor.

Het bespaart geld

Een auto kopen kost niet alleen veel geld, het onderhoud van een auto kost namelijk ook veel geld. Fietsen is dus goedkoper. De fiets is eigenlijk de enigste investering die je doet. Hier moet je wat geld voor neerleggen, maar dan heb je ook gelijk iets goeds. Vaak zit er nog een paar jaar garantie bij de aankoop van de fiets. Dit betekent geen onnodige onderhoudskosten. Een fiets is dus stukken goedkoper dan de aanschaf van een auto.

Je draagt bij aan een beter milieu

Het verkeer brengt veel afvalstoffen met zich mee. Uit de auto’s en bussen komen veel schadelijke afvalstoffen. Op de fiets draag je bij aan een beter milieu. Als iedereen op de fiets naar werk zou gaan, dan zou de wereld namelijk een stuk schoner zijn. Het fietsen heeft dus ook een belangrijk maatschappelijk doel.

Fietsen kan altijd

Je kan bijna geen excuus verzinnen om nooit te fietsen. Er is bijna altijd wel een gelegenheid die je op de fiets af kan leggen. Het is natuurlijk het mooist als je op de fiets naar werk zou kunnen gaan, maar het kan zijn dat je werk te ver weg is. Probeer dan de fiets te pakken als je wat dagelijkse boodschappen moet doen of je op bezoek gaat bij iemand uit hetzelfde dorp. Zo draag jij ook bij aan een betere en een milieuvriendelijke wereld!