april 23, 2024

DC Event

dcevent.nl

Hout lasersnijden vaak gebruikt

hout lasersnijden

Nu hout lasersnijden steeds populairder worden, is een van de eerste vragen die bij me opkomt: wat is het beste hout voor lasersnijden? De helft van het plezier van het kopen van een nieuw apparaat is om er eerst alles over te leren. Denkend aan alle doe-het-zelf projecten die je kunt maken en wat je van plan bent te doen.

Hoe kies je het beste hout voor lasersnijden?

Dus, wat is het beste hout voor lasersnijden? De beste houtsoorten voor lasersnijden zijn Basswood, White Pine, Elzen, Cherry, Oak, Baltic Birch Plywood, Balsa en Cork. De meeste lasersnijders geven de voorkeur aan zachthout dat geen vervormd, strak hard nerfpatroon heeft. Hoe goed elke soort snijdt, hangt af van de kracht van de lasersnijder, samen met de dikte en snelheid. Er zijn verschillende houtsoorten die goede opties zijn voor lasersnijden. Het is moeilijk te onderscheiden wat de verschillen zijn tussen houtsoorten en hoe deze het resultaat van jouw project zullen beïnvloeden.

·         Zachte houtsoorten – Zachtere houtsoorten, zoals balsa en populier, kunnen sneller worden gelaserd met een lager vermogensniveau.

·         Fineer – Omdat gefineerd hout wordt geproduceerd met echt hout op het oppervlak, kun je  lasersnijden.

·         Harde houtsoorten – Eiken en kersen zijn meestal dichter dan andere houtsoorten en vereisen een hoger vermogen voor lasersnijden.·         Multiplex – Een goede optie voor veel verschillende lasersnijprojecten, multiplex is er in een grote verscheidenheid aan soorten en maten. Maar als je multiplex kiest, zorg er dan voor dat je een optie kiest die expliciet op de markt wordt gebracht voor lasergebruik, zoals een Baltische berk.