juni 5, 2023

DC Event

dcevent.nl

Graag beginnen met beleggen?

Beleggen blijft maar stijgen in populariteit waardoor je bij steeds meer banken en brokers terecht kan voor het verkopen en kopen van aandelen. Ondanks dat het beleggen steeds toegankelijker wordt, kan het vaak nog lastig zijn om het begin te maken. Een gevolg van de groeiende populariteit is bijvoorbeeld dat er steeds meer beleggingsmogelijkheden oprukken en dat er een enorm aantal brokers bestaan. Sta je nog in de startblokken en weet je de beleggingswereld nog niet te navigeren? Weet je bijvoorbeeld niet wat de cfd betekenis inhoudt? De informatie hieronder stuurt je alvast de goede richting op zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Een start maken met beleggen: dit is hoe!

Beginnen met beleggen is makkelijker dan ooit: open een rekening bij een broker of bank en je kunt van start! Voordat je zomaar begint met het verkopen of kopen van aandelen is het natuurlijk wel van belang dat je weet waar je aan begint. Ga na waarin je wilt investeren en hoe groot je inleg zal zijn. Er zijn namelijk veel beleggingsmogelijkheden waar je uit kunt kiezen. 

Zo heb je bijvoorbeeld cfd’s, wat staat voor Contract for Difference. Voor cfd’s sluit je contracten af met een broker of bank en speculeer je over mogelijke stijgingen of dalingen in de onderliggende waarde van een bepaalde markt. Er zijn verschillende markten waarin je kunt investeren, zoals grondstoffen, indices, valuta of aandelen. Vaak zijn cfd-contracten kleiner, waardoor het ook voor beginners geschikt is. 

Hoe kies ik de juiste broker?

Bij een broker kun je aandelen kopen verkopen. Hierbij ligt de commissie beduidend lager vergeleken met een bank, waardoor het voor velen aantrekkelijk is om zaken te doen met een broker. Niet iedere broker is echter hetzelfde. Zo kunnen ze flink verschillen in prijs en heeft de ene meer diverse beleggingsmogelijkheden dan anderen. Bij de ene broker kun je bijvoorbeeld alleen beleggen in aandelen, maar bij de andere broker kun je ook handelen in cfd’s of futures. 

Er zijn online een berg mogelijke brokers te vinden, dus hoe kies je uit alle mogelijkheden de juiste partij? Gelukkig is hier een hele handige tool voor: de website compareallbrokers.com vergelijkt brokers met elkaar zodat jij een duidelijk overzicht hebt van alle mogelijke keuzes. Op de website van Compare All Brokers kun je de beoordelingen lezen van andere beleggers en staan alle voordelen per broker netjes op een rij. Zeker zijn van een goede keuze? Neem dan een kijkje op de website!