april 19, 2024

DC Event

dcevent.nl

Waar komt de hoodie toch vandaan?

We hebben hem allemaal wel: een hoodie. Je trekt hem over je hoofd en je bent gekleed. Wat een prachtig kleding stuk eigenlijk. Ook nog een super comfortabel, maar dus ook mega populair in de fashionscene. Allerlei grote stijliconen dragen hoodies, van Rihanna tot John Mayer. Heb je je ooit wel eens afgevraagd waar de hoodie vandaan komt? Nou wij wel en we vertellen het je graag. Lees hieronder, waar dit statement piece vandaan komt:

De hoodie van vroeger

Het klinkt misschien gek, maar hoodies zijn al 1500 jaar oud en stammen af van de kloostertijd. In christelijke kloosters droegen de monniken standaarduniforms om eenheid te bewaren. Ze mochten niet van elkaar verschillen, want dan zouden ze gaan letten op elkaar in plaats van op God. Als het kou was droegen de monniken dus de hoodies met een capuchon. Deze waren bedoeld om de monniken beschermen tegen de vallende sneeuw en de andere weersomstandigheden waar zij doorheen moesten lopen. Echt barre tijden dus en de hoodie was puur functioneel.

De hoodie van nu

De hoodie is sinds die tijd natuurlijk compleet veranderd. Het bedrijf Champion is de grondlegger van de hoodie die we nu kennen. In de jaren 30 ontwierp een medewerker van het bedrijf een hoodie voor werknemers die in koude omstandigheden moesten werken. Denk bijvoorbeeld aan een koelhuis of glazenwassers. Het had dus weer met de kou te maken en het was ook weer functioneel. Pas in de jaren 70 kwam de hoodie in het oog van het grote publiek. Streetstyle was de fashion van toen en de hoodie paste hier perfect bij. Een lange ontwikkeling en de hoodie zal nog lang niet van het straatbeeld verdwenen zijn. Goedkope hoodies kan je makkelijk bestellen en zo doe je weer eer aan het eeuwen oude icoon.