maart 2, 2024

DC Event

dcevent.nl

Remtrommels vervangen na een APK-keuring

Onderdeel

Mogelijk moeten de remtrommels van je auto vervangen worden na een APK-keuring. In zo’n situatie zal je niet alleen voor onderhoud aan deze trommels moeten zorgen, maar bijvoorbeeld ook voor het vervangen van de remschijven en remblokken. Met name de remblokken kunnen relatief snel versleten raken, waardoor het vervangen hiervan noodzakelijk wordt. Zou je de remblokken niet vervangen, dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Bij het vervangen van deze blokjes is het belangrijk om dit per vier te doen. Op deze manier kan worden voorkomen, dat er een zogenaamd remverschil ontstaat. Ook de remschijven kunnen niet los van elkaar vervangen worden. Dit gebeurt per twee.

Slijtage aan remtrommels in een auto

Rem


Hoewel de remtrommels binnen een auto relatief weinig vervangen hoeven te worden, kan er wel slijtage optreden. Deze slijtage doet zich normaliter voor in de vorm van roest. Roest ontstaat als er vocht in de trommel blijft hangen en zal zich steeds verder uitbreiden bij onvoldoende onderhoud. Een autodealer kan je wijzen op de eerste tekenen van het ontstaan van roest in de trommels van het remmechanisme. Zo kun je tijdig voor het vervangen van deze trommels zorgen. Op internet vind je instructies, waarin wordt toegelicht hoe je zelf voor het vervangen van de onderdelen kunt zorgen.

Samenhang met andere onderdelen

Remmen


Het is belangrijk om te begrijpen, dat het remmechanisme van auto’s uit tal van verschillende onderdelen bestaat. De trommels zijn bijvoorbeeld aangesloten op de remschoen, de remcilinder en de handremkabel. Het is daarom belangrijk, dat ook deze onderdelen regelmatig vervangen of onderhouden worden. Je kunt de verschillende onderdelen eenvoudig online bestellen. Zo profiteer je van een lagere prijs, dan wanneer je de onderdelen door een autodealer zou laten kopen. Daarbij kunnen de onderdelen direct worden vervangen, wanneer je ze meeneemt naar een garage. Een monteur hoeft immers niet te wachten totdat de onderdelen afgeleverd.